MÜSNED-İ HANBEL

NİKAH

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

34- Süt Emmede Şahitliği Kabul Edilenler

 

1. İbn Ömer

 

17880 (1) İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e süt emzirmede kaç şahit gerektiği sorulunca: ''Bir erkek veya kadın yeterlidir'' cevabını verdi.

 

[Zayıf]

 

16662 (1)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

17881 (2)- İbn Ömer bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e "Süt emzirmede kaç şahit gerekir?" diye sorduğumda -veya bir adam sorduğunda- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bir erkek ve kadın yeterlidir'' cevabını verdi.

 

[Zayıf]

 

16663 (2)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

17882 (3)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e "Süt emzirmede kaç şahit gerekir?" diye sorulduğunda, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bir erkek ve kadın yeterlidir'' cevabını verdi.

 

[Zayıf]

 

16664 (3)'de tekrar etmiştir.

 

 

2. Ukbe b. Amir

 

17883 (1) Ukbe b. el-Haris bildiriyor: Ebu İhab'ın kızı ile evlendiğim zaman yanımıza siyahi bir kadın geldi o ikisini emzirdiğini söyledi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gidip önünde durdum ve durumu anlattım. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) benden yüz çevirdi. Sağından geldiğimde yine benden yüz çevirdi. Bunun üzerine: "Ey Allah'ın Resulü! O siyahi bir kadı-ndır" dediğimde: ''O öyle dedikten sonra nasıl onunla birlikte olacaksın!'' karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (88, 2052, 2640, 2660) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ