MÜSNED-İ HANBEL

ZİKİRLER VE DUALAR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

105- Yaptıklarının Şerrinden Allah'a Sığınmak

 

1. Hz. Aişe

 

14968 (1) Ferve b. Nevfel der ki: Hz. Aişe'ye: "Bana, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yaptığı dualardan birini• söyle" deyince, Aişe: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' diye çokça dua ederdi" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim 4/2985 (2716), Ebu Davud 2/92 (1550), Nesai 3/56 (1307), İbn Mace 2/1262 (3839) ve Abd b. Humeyd (441/1529) rivayet ettiler.

 

 

 

14969 (2)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ailahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' diye dua ederdi.

 

[Sahih]

 

 

 

14970 (3)- Ferve b. Nevfel der ki: Hz. Aişe'ye: "Bana, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yaptığı dualardan birini söyle" deyince, Aişe: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' diye dua ederdi" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

 

14971 (4)- Ferve b. Nevfel der ki: Hz. Aişe'ye: "Bana, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yaptığı dualardan birini söyle, belki bu duayla Allah'a dua ederim de Allah bu duadan beni faydalandırır" deyince, Aişe: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' duasını çok yapardı" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

 

14972 (5)- Ferve b. Nevfel der ki: Hz. Aişe'ye: "Ey müminlerin annesi! Bana, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yaptığı dualardan birini söyle" deyince, Aişe: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' duasını çok yapardı" karşılığını verdi.

 

[Sahih]

 

 

 

14973 (6)- Ferve b. Nevfel der ki: Hz. Aişe'ye Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in duasından sorunca cevaben: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem); ''Allahım! Nefsimin yaptıklarının şerrinden Sana sığınırım'' diye dua ederdi" dedi.

 

[Sahih]

 

 

 

14974 (7)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem); "Allahım! Yaptıklarımın şerrinden ve yapmadıklarımın şerrinden Sana sığınırım'' diye dua ederdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ