MÜSNED-İ HANBEL

BORÇ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 3- Darda Olandan Borcun Bir Kısmını Düşmek

 

2. Ebu Said el-Hudri

 

15867 (1) Ebu Said el-Hudri der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in zamanında, bir adamın satın aldığı meyvelere bir doğal afet geldi ve bu nedenle borcu ödeyemeyecek miktara ulaştı. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu adama sadaka veriniz'' buyurdu. İnsanlar ona sadaka verdi, ancak toplanan sadaka onun borcuna yetmedi. Bunun üzerine Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) alacaklılara: ''Bulduğunuz miktarı alını sizin için bundan başkası da yoktur'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, müsakat 3/1191 (1556), Ebu Davud, icare 3/276 (3469) ve Nesai, buyu' 7/312 (4678) rivayet ettiler.

 

 

 

15868 (2)- Ebu Said el-Hudri der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in zamanında, bir adamın satın aldığı meyvelere bir afet geldi ve borcu ödeyemeyecek miktara ulaştı. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu adama sadaka veriniz" buyurdu. İnsanlar ona sadaka verdi, ancak toplanan sadaka onun borcuna yetmedi. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) alacaklılara: "Bulduğunuz miktarı alını sizin için bundan başkası da yoktur'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

9291 (2)'de tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ