MÜSNED-İ HANBEL

ZİKİRLER VE DUALAR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

77- Duada Aceleci Olmak ve Kabulün Gecikmesinden Şikayetçi Olmak

 

1. Enes b. Malik

 

14790 (1) Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kul, duasında aceleci davranmadığı müddetçe hayırdadır'' buyurunca, sahabe: "Ey Allah'ın Nebii! Kişi nasıl aceleci olur?" diye sordular. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rabbime dua ettimı duama karşılık vermedi'' diyerek'' cevabını verdi.

 

[Hasen]

 

Heysemi (17200) der ki: "Ahmed, Ebu Ya'la, Bezzar ve Taberani, el-Mu'cemu'levsat'ında rivayet etti. Ravilerden Ebu Hilal er-Rasibi güvenilirdir. Hakkında ihtilaf vardır. Ahmed'in ve Ebu Ya'la'nın diğer ravileri Sahih'in ravileridir."

 

 

 

14791 (2)- Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kul, duasında aceleci davranmadığı müddetçe hayırdadır'' buyurunca, sahabe: "Kişi nasıl aceleci olur?" diye sordular. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rabbime dua ettimı duama karşılık vermedi, diyerek'' cevabını verdi.

 

[Hasen]

 

 

2. Ebu Hureyre

 

14792 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Siz acele davranıp: ''Rabbime dua ettim, karşılık vermedi'' demedikçe duanıza icabet edilir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (2735), Buhari, el-Edebu'l-müfred'de (654) ve İbn Hibban (881) rivayet ettiler.

 

 

 

14793 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Siz acele davranıp: ''Rabbime dua ettimı karşılık vermedi'' demedikçe duanıza icabet edilir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ