MÜSNED-İ HANBEL

CİHAD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

79- Koşarak Yarışmak

 

1. Temmam b. El-Abbas

 

13721 (1) Abdullah b. el-Haris der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Abdullah'ı, Ubeydullah'ı ve Abbas'ın çocuklarından birçoğunu sıraya dizer ve: "Bana ilk önce kim yetişirse onun için şu şu vardır'' buyururdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına varıncaya kadar yarışıdar ve yetiştiklerinde Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sırtı ve göğsü üzerine düşederdi. Resulullah ta (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onları öper ve kucaklardı.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: İbnu'l-Esır, Usdu'l-ğabe'de (3/240) rivayet etti.

 

 

2. Hz. Aişe

 

13722 (1) Hz. Aişe der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) benimle yarıştı ve ben onu yendim. Bir zaman geçtikten ve ben kilo aldıktan sonra yine benimle yarıştı. Bu sefer kendisi beni yendi ve: "Bu ona (beni yendiğine) karşılıktır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Şafii, Sünen (276), İbn Mace (1979), Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (8942) ve İbn Hibban (4691) rivayet ettiler.

19928 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

13723 (2)- Ebu Seleme b. Abdirrahman der ki: Hz. Aişe'nin bana bildirdiğine göre kendisi daha küçük iken Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte bir seferde idi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabına: ''Siz ileri gidin'' buyurup, bana: ''Gel, seninle yarışacağım ... '' Sonrasında Ebu Seleme söz konusu hadisi aktardı.

 

[Sahih]

 

 

 

13724 (3)- Hz. Aişe der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) benimle yarıştı ve ben onu yendim."

 

[Hasen]

 

 

 

13725 (4)- Hz. Aişe der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile yarıştım ve onu yendim."

 

[Sahih]

 

 

 

13726 (5)- Hz. Aişe der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile yarıştım ve onu yendim."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Mace (1979) rivayet etti.

 

 

 

13727 (6)- Hz. Aişe der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile yarıştım ve onu yendim."

 

[Hasen]

 

 

 

13728 (7)- Hz. Aişe der ki: Ben hafif ve etsiz iken Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile beraber bir sefere çıkmıştım. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabına: ''Siz ileri gidin'' buyurup, bana: ''Gel, seninle yarışacağım’’ dedi. Onunla yarıştık, ben kendisini yendim. Sustu ve bir şey demedi. Daha sonraları kilo aldıktan sonra yarıştığımızı unutmuştum. Yine kendisiyle birlikte bir sefere çıkmıştım. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabına: ''Siz ileri gidin '' buyurdu ve bana: ''Gel, seninle yarışacağım’’ dedi. Yarıştık ve bu sefer kendisi beni yenip: ''Bu ona (beni yendiğine) karşıfıktır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ