MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 43- Tavafın, Rükn-ü Yemanl'nin, Hacer-i Esved'in ve Makam-ı İbrahim'in Faziletleri

 

2. İbn Abbas (r.a.)

 

11747 (1) İbn Abbas'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

''Hacer-i Esvedı kıyamet gününde gören iki gözü olacak şekilde huzura getirilir ve kendisini hakkıyla selamlayan kişilerin lehinde şahitlikte bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

11748 (2)- Ahmed başka bir kanalla bir önceki hadisin aynısını bildiriyor. Ancak ''Hacer-i Esved'' lafzı yerine ''Rükn'' lafzını kullanır.

 

 

 

11749 (3)- İbn Abbas'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Hacer-i Esvedı kıyamet gününde gören iki gözü ve konuşan bir dili olacak şekilde huzura getirilir ve kendisini hakkıyla selamlayan kişilerin lehinde şahitlikte bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Beyhaki (5/75) rivayet etti.

 

 

 

11750 (4)- İbn Abbas'ın bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah kıyamet gününde Hacer-i Esved'i gören iki gözü ve konuşan bir dili olacak şekilde huzura getirir ve kendisini hakkıyla selamlayan kişilerin lehinde şahitlikte bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

11751 (5)- İbn Abbas'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

''Hacer-i Esvedı kıyamet gününde gören iki gözü ve konuşan bir dili olacak şekilde huzura getirilir ve kendisini hakkı)lla selamlayan kişilerin lehinde şahitlikte bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

11 752 (6)- İbn Abbas'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu Hacer-i Esved'in ktyamet gününde dili ve iki dudağı olacakı kendisini hakkıyla selamlayan kişilerin lehinde şahitlikte bulunacaktır'' buyurmuştur.

 

 

SONRAKİ