MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

37- Deniz Avının ihramda Olan ve Olmayan için Helal Olması

 

1. Ebu Hureyre (r.a.)

 

11633 (1) Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte hac veya umreye gidiyorduk. Çekirge sürüsüyle karşılaştığımızda sopa ve kamçılarımızla vurmaya başladık. Vurulan çekirgeler önümüze düşünce:

"İhramlı olduğumuz halde biz ne yaptık öyle!" demeye başladık. Konuyu Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e sorduğumuzda: '' (İhramlı için) deniz avında bir sakınca yoktur'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (1854), İbn Mace (3222) ve Tirmizi (850) rivayet ettiler.

 

 

 

11634 (2)- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte hac veya umreye gidiyorduk. Çekirge sürüsüyle karşılaştığımızda kamçı ve sopalarımızIa vurup öldürmeye başladık. Vurulan çekirgeler önümüze düşünce: "İhramlı olduğumuz halde biz ne yapıyoruz öyle!" dedik. Konuyu Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e sorduğumuzda: ''Sakıncası yoktur'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

11635 (3)- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte hac veya umreye gidiyorduk. Çekirge sürüsüyle karşılaştığımızda kamçı ve sopalarımızIa vurup öldürmeye başladık. Vurulan çekirgeler önümüze düşünce: "İhramlı olduğumuz halde biz ne yaptık öyle!" dedik. Konuyu Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e sorduğumuzda: '' (İhramlı için) deniz avında bir sakınca yoktur'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

11636 (4)- Ebu Hureyre der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte hac veya umreye gidiyorduk. Çekirge sürüsüyle karşılaştığımızda kamçı ve sopalarımızIa vurup öldürmeye başladık. Vurulan çekirgeler önümüze düşünce: "İhramlı olduğumuz halde biz ne yapıyoruz öyle!" dedik. Konuyu Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e sorduğumuzda: '' (İhramlı için) deniz avında bir sakınca yokturif buyurdu. ı

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, menasik 2/171 (1853), Tirmizi, hac 3/198 (850) ve İbn Mace 2/1074 (3222) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ