MÜSNED-İ HANBEL

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 6- Azığın, Bineğin, Yol Emniyetinin ve Kadının Yanında Mahremi Olan Birinin Bulunmasının Haccın Şartlarından Sayılması

 

7. İbn Abbas (r.a.)

 

11004 (1) İbn Abbas bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Hiçbir erkek (mahremi olmayan) bir kadınla yalnız başına kalmasın. Bir kadın da yanında mahremi olan biri bulunmadan yolculuğa çıkmasın'' buyurdu. Adamın biri Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldi ve: "Karım hac için yola çıktı. Ben de filan savaşa katılmak için adımı yazdırmıştım" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Karınla birlikte hacca git" buyurdu.

 

Diğer tahric: Buhari (3006) ve Müslim (1341) rivayet ettiler.

17277 (1)'de tekrar edecektir.

 

 

 

11005 (2)- İbn Abbas bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kadın yanında mahremi olmadan yolculuğa çıkmasın'' buyurdu. Adamın biri gelip: "Filan gazveye katılmak için yazıldım, ama karım hacca gidecek" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama: ''0 zaman gidip karınla birlikte haccını yap'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

6733 (2)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

11006 (3)- Ahmed başka bir kanalla bir öncekinin aynısını İbn Abbas'tan ''Git ve karınla haccet'' lafzıyla rivayet etmiştir.

 

[Sahih]

 

6734 (3)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ