MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

13- Orucu Açmada Müstehab Olan Yiyecekler

 

1. Selman b. Amir

 

10010 (1) Selman b. Amir ed-Dabbi (Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den naklen) der ki: ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir. '' Hişam der ki: "Asım el-Ahvel'in bildirdiğine göre Hafsa bunu Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e dayandırmıştır."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric:  Ebu Davud (2355), İbn Mace (1699), Tirmizi (658, 695) ve Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (3305) ve İbn Huzeyme (2067) rivayet ettiler.

10016 (7)'de tekrar edecektir.

 

 

 

10011 (2)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10012 (3)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10013 (4)- Selman b. Amir'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10014 (5)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su onun için temiz (bir besin)dir'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10015 (6)- Selman b. Amir ed-Dabbi (Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den naklen) der ki: ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir. '' Hişam der ki: "Asım el-Ahvel'in bildirdiğine göre Hafsa bunu Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) dayandırmıştır."

 

[Sahih]

 

 

 

10016 (7)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su temizdir'' buyurmuştur.

 

10010 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

10017 (8)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su onun için temiz (bir besin) dir'' buyurmuştur.

 

 

 

10018 (9)- Selman b. Amir ed-Dabbi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Hurma bulamazsa su ile açsın, zira su onun için temiz (bir besin)dı/ buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

10019 (10)- Selman b. Amir'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişi hurma bu/ursa orucunu hurma ile açsın. Hurma bulamazsa da su ile açsın, zira su temizdir'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ