MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 5- Ramazan Ayının Fazileti ve Ramazanda Yapılacaklar

 

7- İbn Abbas (r.a.)

 

9885 (1) İbn Abbas der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) insanların en cömerdiydi. Ancak Ramazan ayında Cebrail ile buluştuğunda her zamankinden daha cömert olurdu, Hz, Cebrail, Ramazan ayı boyunca her gece Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile buluşup Kur'an'ı okur ve mutalaa ederlerdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu sırada esen rüzgardan bile daha fazla cömertti."

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Buhari (6, 3554, 1902, 3220, 4797), Müslim (6075-6), Tirmizi, Şemail.de (353) ve Nesai (4/125) rivayet ettiler.

 

 

 

9886 (2)- İbn Abbas der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) insanların en cömerdiydi. Ancak Ramazan ayında Cebrail ile buluştuğunda her zamankinden daha cömert olurdu. Cebrail, Ramazan ayı boyunca her gece Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile buluşup Kur'an'ı okur ve mutalaa ederlerdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu sırada esen rüzgardan bile daha fazla cömertti."

 

[Sahih]

 

 

 

9887 (3)- İbn Abbas der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) insanların en cömerdiydi. Ancak Ramazan ayı girip Hz. Cebrail ile Kur'an'ı mutalaa ettiği zamanlar, rüzgardan bile daha fazla cömertti."

 

[Sahih]

 

 

 

9888 (4)- İbn Abbas der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) insanların en cömerdiydi. Ancak Ramazan ayında Cebrail ile buluştuğunda her zamankinden daha cömert olurdu. Hz. Cebrail, Ramazan ayı boyunca her gece Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile buluşup Kur'an'ı okur ve mutalaa ederlerdi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu sırada esen rüzgardan bile daha fazla cömert olurdu."

 

[-Sahih-]

 

25890 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

9889 (5)- İbn Abbas der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her Ramazan ayında Cebrail'e Kur'an'ı okurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Cebrail ile Kur'an'ı mutalaa ettiği gecenin sabahı, esen rüzgardan bile daha cömert olurdu ve kendisinden ne istense verirdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem), vefatından önceki Ramazan ayında Kur'an'ı Cebrail'e iki defa okudu.

 

[-Sahih-]

 

 

 

9890 (6)- İbn Abbas der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her Ramazan ayında Cebrail'e Kur'an'ı okurdu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Cebrail ile Kur'an'ı mutalaa ettiği gecenin sabahı, esen rüzgardan bile daha cömert olurdu ve kendisinden ne istense verirdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem), vefatından önceki Ramazan ayında Kur'an'ı Cebrail'e iki defa okudu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ