MÜSNED-İ HANBEL

ORUÇ

 

DEVAM: 29- Ramazan'da Oruçlu iken Cinsel ilişkiye Girmenin Kefareti

 

2. Hz. Aişe (r.anha)

 

10365 (1) Hz. Aişe der ki: Adamın biri Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldi ve: "Ben yandım!" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ne oldu?'' diye sorunca, adam: "Ramazan ayında gündüz vakti eşimle ilişkiye girdim" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e hurma dolu bir zembil getirilince: 'Demin yandım diye feryat eden kişi nerede?'' diye sordu. Adam kalkınca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Bunu sadaka olarak dağıt'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Buhari, savm 4/161 (1935), Müslim, savm 2/783 (1112), Ebu Davud, savm 2/314 (2394), Darimi, savm 2/20 (1718) ve İbn Huzeyme, savm 3/218 (1946) rivayet ettiler.

 

 

 

10366 (2)- Hz. Aişe bildiriyor: Ramazan ayında Hassan'ın yüksekçe olan bahçesinin duvarının gölgesinde oturmuşken adamın biri Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Ben yandım!" demeye başladı. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Neyin var?'' diye sorunca, adam: "Oruçluyken karımla ilişkiye girdim" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama: ''Otur!'' buyurunca, adam orada bulunanların yanında oturdu. O sırada adamın biri eşeğiyle geldi. Eşeğine bir çuval hurma yüklemişti. Gelince de: "Ey Allah'ın Resulü! Bu benim zekatımdır" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Demin yandığmı söyleyen adam nerede?'' diye sorunca, adam kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü! Buradayım!" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu hurmayı al ve sadaka olarak dağıt'' buyurdu. Adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bu sadakayı benden başka hakeden biri var mı ki? Seni hakla gönderene yemin olsun ki ailemle birlikte yiyecek bir şey bulamıyoruz" deyince, Nebi (s.a.v.): ''0 zaman sen al, sen al'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ