MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

DEVAM: 40- Allah Yolunda Sadaka Vermenin Fazileti

 

4- Sevban (r.a.)

 

9706 (1) Sevban'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Dinarın en faziletlisi, kişi'nin çocuklarına harcadığı, sonra Keendine harcadığı, sonra Allah yolunda harcadığı, sonra Allah yolunda arkadaşlarına harcadığı dinardır.'' Ebu Kılibe: "Kişi harcamaya önce çocuklarla başlar" demiştir. Süleyman b. Harb ise, hadisi Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e dayandırmadan: "Kişinin Allah yolunda bineği için harcadığı dinar, en faziletli dinardır" demiştir.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim, zekat (38) rivayet etti.

 

 

 

9707 (2)- Sevban'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Dinarın en faziletlisi, kişinin çocuklarına harcadığı ve Allah yolunda bineği için harcadığı dinardır. '' Sonra Ebu Kılabe: "Kişi harcamaya önce çocuklarla başlar" deyip: "Kim, bu sayede Allah'ın başkalarına avuç açmalarına fırsat vermemesi için küçük çocuklarına harcayan kişiden daha çok sevap alır!" diye ekledi.

 

[Sahih]

 

 

 

9708 (3)- Sevban'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Dinarın en  faziletlisi, kişinin çocuklarına harcadığı veya Allah yolunda bineği için harcadığı ya da Allah yolunda arkadaşlarına harcadığı dinardır. ''

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ