MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

DEVAM: 29- İsteyene iyilik Etmek, At Üzerinde Gelse Bile Dilenci Hakkında Hüsnü Zan Beslemek, Sadakayı Sayarak Vermenin Verilmesi ve Kocasının Malından Sadaka Veren Kadının Sevabı

 

4- Hz. Aişe (r.anha)

 

9503 (1) Urve'nin, Hz. Aişe'den bildirdiğine göre bir dilenci gelince, Hz. Aişe hizmetçiye emretti ve hizmetçi ona bir şeyler verdi. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona: ''Ey Aişe! Verdiğini sayma, yoksa Allah sana da sayıyla verir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, zekat 2/134 (1700), Nesai, zekat 5/73 (2549) rivayet ettiler.

 

 

 

9504 (2)- Urve'nin bildirdiğine göre Hz. Aişe (ona) şöyle dedi: "Ey kızkardeşimin oğlu! Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''Ey Aişe! Verdiğini sayma/ yoksa Allah sana da sayıyla verin> buyurdu."

 

[-Sahih-]

 

 

 

9505 (3)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): '' (Malını başkasına vermekten çeklnip) saklama, yoksa Allah da senden saklar'' buyurdu. Usame, bu hadisi İbn Ebi Muleyke kanalıyla Esma'dan rivayet etmiştir.

 

[-Sahih-]

 

 

 

9506 (4)- İbn Ebi Muleyke'nin bildirdiğine göre Hz. Aişe, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e (vermek istediği) sadakayla ilgili bir şey sordu ve az bir mikdardan bahsetti. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Ver, kesenin ağzını sıkma. Yoksa Allah da sana nasibini sıkarak verir'' buyurdu.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ