MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 42- Ölü Mezara Ne Taraftan indirilir ve indirildikten Sonra Ne Denilir?

 

2. İbn Ömer

 

8812 (1) İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölülerinizi mezara koyduğunuz zaman: ''Allah'ın adıyla! Resulü/nün dini üzerinde biri olarak seni gönderiyoruz'' deyin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (3213), Tirmizi (2/152, 153), İbn Mace (1/242), İbn Hibban (3110) ve Hakim (1/366) rivayet ettiler.

 

 

 

8813 (2)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ölülerinizi mezara koyduğunuz zaman: ''Allah'ın adıyla! Resulü/nün dini üzerinde biri olarak seni gönderiyoruz'' deyin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

8814 (3)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): Ölülerinizi mezara koyduğunuz zaman: ''Allah'ın adıyla! Resulü/nün dini üzerinde biri olarak seni gönderiyoruz'' deyin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

8815 (4)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): Ölülerinizi mezara koyduğunuz zaman: ''Allah'ın adıyla! Resulü/nün dini üzerinde biri olarak seni gönderiyoruz'' deyin'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

 

 

8816 (5)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): Ölülerinizi mezara koyduğunuz zaman: ''Allah'ın adıyla! Resulü/nün dini üzerinde biri olarak seni gönderiyoruz'' deyin'' buyurmuştur.

 

[-Sahih-]

 

 

SONRAKİ