MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

15- Zekat Memurunu Razı Etmek

 

1- Cerir b. Abdillah

 

9246 (1) Cerir b. Abdillah'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zekat memuru yanınızdan memnun olarak dönsün'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim 2/757 (989), Ebu Davud 2/106 (1589), Tirmizi 3/30 (647) ve Nesai 5/31 (2461) rivayet ettiler.

 

 

 

9247 (2)- Cerir b. Abdillah'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zekat memuru yanınızdan memnun olarak dönsün'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

9248 (3)- Cerir b. Abdillah'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Kul güzel bir yol açarsa ondan sonra bu yolu takip eden kişilerin alacağı sevabın benzerini alır. Bunların sevaplarında da bir eksilme olmaz. Yine kul kötü bir yol açarsa ondan sonra bu yolu takip eden kişilerin günahının benzerini yüklenir. Bunların günahlarında da bir eksilme olmaz. '' buyurdu. Bedevilerden bazıları gelip: "Ey Allah'ın Resulü! Zekat memurlarından bazıları gelip bize haksızlık ediyorlar" deyince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zekat memurunuzu razı ediniz'' buyurdu. Bedeviler: "Zulmetse bile mi?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yine: ''Zekat memurunuzu razı ediniz'' buyurdu. Cerir der ki: Bu hadisi Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den duyduktan sonra, yamma gelen her zekat memuru, razı olarak geri döndü.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (989), Ebu Davud (1589) ve Nesai (5/31) rivayet ettiler.

 

 

 

9249 (4)- Cerir b. Abdillah'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zekat memuru size geldiğinde yanınızdan memnun olarak ayrılsın''  buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

9250 (5)- Cerir b. Abdillah'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zekat memuru size geldiğinde yanınızdan memnun olarak ayrılsın'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ