MÜSNED-İ HANBEL

ZEKAT

 

DEVAM: 11- Vakti Gelmeden Önce Zekatı Vermekte Acele Etmek ve idarecinin Zekat Verene Dua Etmesi

 

5- Abdullah b. Ebi Evfa

 

9221 (1) İbn Ebi Evfa der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e zekatlarını kendileri getiren kişilere dua ederdi. Ben de babamın zekatını götürünce Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Ebu Evfa'nın ailesine hayırlar ihsan et'' diye dua etti.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, da'vat (2/103), Müslim, zekat (2/756), Ebu Davud (2/106), İbn Mace 1/572 (1796) ve Nesai (5/22) rivayet ettiler.

 

 

 

9222 (2)- Ashabu'ş-Şecere'den (ağacın altında Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e biat edenlerden) olan İbn Ebi Evfa der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e zekatlarını kendileri getiren kişilere: ''Allahım! Onlara hayırlar ihsan et'' diye dua ederdi. Babam da zekatını götürünce Allah Resulü: ''Allahım! Eba Evfa'nın ailesine hayırlar ihsan et'' diye dua etti.

 

[Sahih]

 

 

 

9223 (3)- Ashabu'ş-Şecere'den (ağacın altında Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e biat edenlerden) olan İbn Ebi Evfa der ki: Bir topluluk Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e zekatlarını kendileri getirince: ''Allahım! Onlara hayırlar ihsan et'' diye dua ederdi. Babam da zekatını götürünce Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Ebu Evfa'nın ailesine hayırlar ihsan et'' diye dua etti.

 

[-Sahih-]

 

 

 

9224 (4)- Abdullah b. Ebi Evfa der ki: Bir topluluk Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e zekatlarını kendileri getirince onlara dua ederdi. Babam da zekatını götürünce Allah Resulü: ''Allahım! Ebu Evfa'nın ailesine hayırlar ihsan et'' diye dua etti.

 

[-Sahih-]

 

 

 

9225 (5)- Ashabu'ş-Şecere'den (ağacın altında Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e biat edenlerden) olan İbn Ebi Evfa der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e zekatlarını kendileri getiren kişilere: ''Allahım! Filan oğu lfarına hayırlar ihsan et'' diye dua ederdi. Babam da zekatını götürünce Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allahım! Ebu Evfa'nın ailesine hayırlar ihsan et'' diye dua etti.

 

 

SONRAKİ