MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 10- Ruhlar ile ilgili Rivayetler

 

6. Ebu Said el-Hudri (r.a.)

 

8258 (1) Said b. Amr b. Süleym der ki: Bizden bir adamın -Abdulmelik: "Ben bu kişinin adını unuttum, fakat adı Muaviye veya İbn Muaviye'dir" dedi- Ebu Said el-Hudri'den naklen: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Ölü kendisini yıkayanı, taşıyanı ve mezara indireni bilir'' dediğini işittim." O mecliste bulunan İbn Ömer ona: "Sen bunu kimden işittin?" diye sorunca, adam: "Ebu Said'den işittim" karşılığını verdi. Bunun üzerine İbn Ömer, Ebu Said el-Hudri'nin yanına gidip: "Ey Ebu Said! Sen bu hadisi kimden işittin?" diye sordu. Ebu Said: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den işittim" karşılığını verdi.

 

[Zayıf]

 

Heysemi (3/21) der ki: "Hadisi, İmam Ahmed ve el-Mu'cemu'l-kebir'de Taberani rivayet etmiştir. Ravilerinden kimsenin biyografisini vermediği bir ravi vardır."

 

 

 

8259 (2)- Said b. Amr b. Süleym, kavminden filan b. Muaviye veya Muaviye b. filan denilen bir kişiden bildiriyor: Ebu Said el-Hudri: ''Ölü kendisini yıkayanı, taşıyanı ve mezara indireni bilir'' dedi. Bunun üzerine Ebu Said'in yanından kalkıp İbn Ömer'e gittim ve bunu ona haber verdim. İbn Ömer, Ebu Said ile karşılaşınca ona: "Sen bu hadisi kimden işittin?" diye sordu. Ebu Said: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den işittim" karşılığını verdi.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ