MÜSNED-İ HANBEL

CENAİZ

 

DEVAM: 4- Ölümü Temenni Etmenin Mekruhluğu ve iyi Amel işlemekle Birlikte Uzun Ömrün Fazileti

 

11. Enes b. Malik (r.a.)

 

8181 (1) Enes b. Malik der ki: Müslüman kişi kırk yaşına geldiği zaman Allah onu delilik, alaca ve cüzam gibi hastalıklardan emin kılar. Elli yaşına geldiği zaman, Allah hesabını kolay kılar. Altmış yaşına geldiği zaman, Allah ona kendisine yaklaşmayı sevdirir. Yetmiş yaşına geldiği zaman, Allah onu sever ve gökyüzündekilere sevdirir. Seksen yaşına geldiği zaman, Allah iyiliklerini yazar ve kötülüklerini siler. Doksan yaşına geldiği zaman, Allah katında onun adı: "Yeryüzündeki Allah'ın esiri" diye geçer, gelmiş geçmiş bütün günahları bağışlanır ve Allah, ona kendi ev halkına şefaat etme hakkı verir."

 

[Zayıf]

 

 

 

8182 (2)- Abdullah b. Ömer b. el-H attab, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'den bir önceki hadisin aynısını aktardı.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: Bezzar (3587), Ebu Ya'la (4246, 4247) ve Beyhaki, Zühd'de (642) rivayet ettiler.

 

 

 

8283 (3)- Enes b. Malik bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah İslam’da kırk yaşına gelen her kişiyi delilik, cüzam ve alaca hastılığından korur. Elli yaşına geldiği zaman Allah hesabını kolay kılar. Altmış yaşına geldiği zaman, Allah ona kendisine yaklaşmayı sevdirir. Yetmiş yaşına geldiği zaman, Allah onu sever ve gökyüzü ahalisine sevdirir. Seksen yaşına geldiği zaman, Allah iyiliklerini kabul eder ve kötülüklerini siler. Doksan yaşına geldiği zaman, Allah katında onun adı: ''Yeryüzündeki Allah'ın esiri'' diye geçer, gelmiş geçmiş bütün günahları bağışlanır ve Allah, ona kendi ev halkına şefaat etme hakkı verir. ''

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ