MÜSNED-İ HANBEL

İSTİSKA

 

DEVAM: 4- Gök Gürlemesi işitildiğinde, Bulut Görüldüğünde, Yağmur Yağdığında Söylenecek ve Yapılacak Şeyler

 

Aişe (r.anha)

 

8042 (1) Hz. Aişe (r.anha) der ki: "Resulullah (s.a.v.) ne zaman bir bulut görse mutlaka yüzünde bir heyacan olduğunu görürdüm. Yağmur yağdığı zaman da rahat ederdi."

 

[Zayıf]

 

 

 

8043 (12)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir bulut görünceye kadar yüzünde heyacan olduğunu hiç görmedim. O bulut yağmur yağdırdığı zaman ise o heyacanı giderdi."

 

[Hasen]

 

 

 

8044 (13)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir bulut gördüğü zaman yüzünün rengi değişir, içeri girip çıkar, ileri geri hareket eder, yerinde duramazdı. Bu bulut yağmur yağdırdığı zaman ise rahatlardı. Bir defasında ona bunun sebebini sorduğumda: ''Nereden bileyimı belki de Ad kavminin: ''O azabın, yayılarak vadilerine doğru yöneldiğini gördüklerinde: "Bu yaygın bulut bize yağmur yağdıracaktır'' [Ahkaf 24] demesi ve Hud kavminin: ''Hayır, o, acele beklediğiniz şeydir; can yakıcı azap veren bir ruzgardır''[Ahkaf 24] dediği gibidir'' dedi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

8045 (14)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Allah Resulü yağmuru gördüğü zaman: "Allahım! Bu yağmuru faydalı (ve bereketli bir şekilde inen bir yağmur) kıl'' diye dua ederdi. Aişe (r.anha)'ye: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in evine girdiği zaman yaptığı ilk iş neydi?" diye sorduğumda: "(Dişlerini) misvaklamaktı" cevabını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: İbn Hibban (994) rivayet etti.

14701 (1)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ