MÜSNED-İ HANBEL

BAYRAMLAR

 

DEVAM: 6- Bayram Namazı Tekbirleri

 

3. Ebu Musa el-Eş'ari (r.a.)

 

7868- Meklıul der ki: Ebu Hureyre (r.a.)'in meclis arkadaşlarından biri olan Ebu Aişe (r.anha)'nin bana bildirdiğine göre Said b. el-As, Ebu Musa el-Eş'ari ile Huzeyfe b. el-Yeman'ı yanına çağırdı ve: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Ramazan ve Kurban bayramı namazlarındaki tekbirleri nasıldı?" diye sordu. Ebu Musa: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cenazelerde olduğu gibi bayramlarda da dört tekbir getirirdi" dedi. Huzeyfe de bu konuda onu onayladı." Ebu Aişe (r.anha) der ki: "Ebu Musa'nın ''Cenazelerde olduğu gibi'' sözünü hiç unutmadım ki, orada ben de vardım."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (1153) rivayet etti.

8628 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

 

4. Hz. Aişe (r.anha)

 

7869 (1) Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bayram namazlarında kıraatten önce ilk rekatta yedi, ikinci rekatta da yine kıraatten önce beş tekbir getirirdi.,,

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, ideyn 1/299 (1149) ve İbn Mace, salat 1/407 (1279) rivayet ettiler.

 

 

 

7870 (2)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bayram namazlarında rüku tekbirleri hariç ilk rekatta yedi, ikinci rekatta da beş tekbir getirirdi."

 

[Hasen]

 

 

 

5. Osman b. Affan (r.a.)

 

7871-z İbrahim b. Abdillah b. Ferruh, babasından bildiriyor: "Hz. Osman'ın arkasında bayram namazı kıldım. İlk rekatta yedi, ikinci rekatta ise beş tekbir getirdi."

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ