MÜSNED-İ HANBEL

CUMA GÜNÜ VE NAMAZI

 

DEVAM: 7 Cuma Günü Yıkanma, Kokular Sürünme, Dişleri Misvaklama, Tekbir Getirerek ve Yürüyerek Cumaya Gelme, Namazda İmam'a Yakın Durmak

 

5. Semure b. Cundub

 

7532 (1) Semure b. Cundub'un bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cuma namazı için abdest alan kişi gerekeni ve güzelini yapmış olur. Ancak kişinin yıkanması daha faziletlidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (354), Tahavi, Şerh meani'l-Asar'da (1/119) ve Taberani, el-Mu'cemu'lkebir'de (6817) rivayet ettiler.

 

 

 

7533 (2)- Semure b. Cundub'un bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cuma namazı için abdest alan kişi gerekeni ve güzelini yapmış olur. Ancak kişinin yıkanması daha faziletlidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7534 (3)- Semure b. Cundub'un bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cuma günü abdest alan kişi gerekeni ve güzelini yapmış olur. Ancak kişinin yıkanması daha faziletlidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7535 (4)- Semure'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cuma günü abdest alan kişi, gerekeni ve güzelini yapmış olur. Ancak kişinin yıkanması daha faziletlidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7536 (5)- Semure'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cuma günü abdest alan kişi, gerekeni ve güzelini yapmış olur. Ancak kişinin yıkanması daha faziletlidir'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ