MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 29- Safları Sık ve Düzgün Tutmaya Teşvik; ilk Safta Durmanm Fazileti

 

Enes bin Malik (r.a.) (devam)

 

7333 (11) Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Saflarınızı sık ve yakın tutun, aynı hizada durun. Muhammed'in canı elinde olana yemin olsun ki safların açık kalan yerlerinden şeytanların küçük siyah koyunlar gibi aralara girdiğini görüyorum. '' Affan bunu: ''Şeytanın küçük siyah koyun gibi aralara girdiğini görüyorum '' lafzı yla rivayet etti.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. Ebu Davud (667) , İbn Huzeyme (1545) ve İbn Hibban (2166) rivayet ettiler.

 

 

 

7334 (12)- Enes der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazda tekbir getirmeden önce bize doğru döndü ve: "Safları sık ve düzgün tutun, zira sizi arkamdayken de görüyorum '' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7335 (13)- Enes b. Malik der ki: Namaz için kamet getirildikten sonra Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bize doğru döndü ve: "Saflarınızı düzgün ve sık tutun, zira sizi arkamdayken de görüyorum '' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7336 (14)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Safları düzgün tutun! Düzgün durun! Vaflahi sizleri önümdeyken nasıl görüyorsam arkamdayken de öyle görüyorum. ''

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7337 (15)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Safları düzgün tutun! Zira safları düzgün tutmak, namazın tamamlayıcı unsurlarındandır'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7338 (16)- Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

''Safları düzgün tutun, zira safları düzgün tutmak, namazı güzelleştiren unsurlardandır'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7339 (17)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Safları eksik bırakmayın! Zira bunu yapmakı namazın tamamlayıcı unsurlarındandır'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7340 (18)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Saflarınızı sık ve yakın tutun, aynı hizada durun. Muhammed'in canı elinde olana yemin olsun ki safların açık kalan yerlerinden şeytanların küçük siyah koyunlar gibi aralara girdiğini görüyorum. ''

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7341 (19)- Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Safları düzgün tutun! Düzgün durun! Vallahi sizleri önümdeyken nasıl görüyorsam arkamdayken de öyle görüyorum. ''

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7342 (20)- Başka bir kanalla Enes'ten aynısı ''Safları düzgün ve sık tutun'' lafzıyla rivayet edilmiştir.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7343 (21)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Safları düzgün tutun! Zira safları düzgün tutmak, namazın tamamlayıcı unsurlarındandır'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7344 (22)-Z Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Safları düzgün tutun! Zira safları düzgün tutmak, namazın tamamlayıcı unsurlarındandır'' buyurmuştur.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ