MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 21- İmama Uymak ve Ondan Önce Hareket Etmemek

 

2. Bera b. Azib (r.a.)

 

7269 (1) Ebu İshak bildiriyor: Abdullah b. Yezid el-Ensari'nin hutbe verirken şöyle dediğini işittim: "Bera b. Azib'in bize bildirdiğine göre -ki yalancı biri değildir- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazı kıldırırken başını rükudan kaldırınca secdeye gidene kadar ayakta kalır sonra onlar da secdeye giderdi."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari (690, 747, 811) , Müslim (995, 996), Ebu Davud (620), Tirmizi (281) ve Nesai (2/96) rivayet ettiler.

 

 

 

7270 (2)- Ebu İshak bildiriyor: Abdullah b. Yezid el-Ensari'nin hutbe verirken şöyle dediğini işittim: "Bera b. Azib'in bize bildirdiğine göre -ki yalancı biri değildir- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile namaz kılarken o başını rükudan kaldırınca secdeye gittiğini görene kadar ayakta kalır, sonra onlar da secdeye giderlerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7271 (3)- Ebu İshak bildiriyor: Abdullah b. Yezid el-Ensari'nin hutbe verirken şöyle dediğini işittim: "Bera b. Azib'in bize bildirdiğine göre -ki yalancı biri değildir- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile namaz kılarken o başını rükudan kaldırınca secdeye gittiğini görene kadar ayakta kaldıktan sonra onlar da secdeye giderlerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7272 (4)- Bera b. Azib der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in arkasında namaz kıldığımız zaman (rükudan kalktıktan sonra), ayakta bekler, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in secdeye gittiğini görünce biz de secde ederdik."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7273 (5)- Abdullah b. Yezid bildiriyor: Yalan söylemeyen biri olan Bera b. Azib şöyle dedi: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in arkasında namaz kıldık. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükudan başını kaldırınca secdeye gidene kadar içimizden hiç kimse eğilmez, o secdeye gidince biz de giderdik."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7274 (6)- Bera b. Azib der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükudan başını kaldırınca secdeye gidene kadar içimizden hiç kimse eğilmez, o secdeye gidince biz de giderdik."

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ