MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 13- imamlığa Layık Olanlar ve çocuğun imamlığı

 

5. Malik b. el-Huveyris (r.a.)

 

7180 (1) Ebu Atiyye bildiriyor: Malik b. el-Huveyris mescidimize geldi. Namaz için kamet getirilince: "Allah rahmetini senden esirgemesin! Bize namazı kıldır" dediler, ancak Malik: "Hayır! İçinizden biri size namazı kıldırsın" dedi. Namaz bitince Malik ded ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişi bir topluluğa ziyarete gittiği zaman namazı onlara kendisi kıldırmasın, içlerinden biri onlara namazı kıldırsın'' buyurdu."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (596), İbn Huzeyme (1520) ve Nesai (2/80) rivayet ettiler.

 

 

 

7181 (2)- Ebu Atiyye bildiriyor: Malik b. el-Huveyris mescidimize bizi ziyarete gelirdi. Bir defasında ona: "Öne geçip bize namazı kıldır" denilince, Malik: "Biriniz size namazı kıldırsın. Namazdan sonra da niye kıldırmadığımı size anlatırım" dedi. Namazdan sonra da Malik şöyle dedi: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişi bir topluluğa ziyarete gittiği zaman namazı onlara kendisi kıldırmasını içlerinden biri onlara namazı kıldırsın'' buyurdu."

 

[Hasen]

 

 

 

7182 (3)- Ebu Atiyye bildiriyor: Malik b. el-Huveyris mescidimize bizi ziyarete gelir sohbet yapardı. Bir defasında namaz vakti ona: "Öne geçip bize namazı kıldır" denilince, Malik: "Hayır! Biriniz size namazı kıldırsın. Namazdan sonra da niye kıldırmadığımı size anlatırım" dedi. Namazdan sonra da: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Kişi bir topluluğa ziyarete gittiği zaman namazı onlara kendisi kıldırmasını içlerinden biri onlara namazı kıldırsın" buyurduğunu işittim" dedi.

 

[Hasen]

 

 

 

7183 (4)-Z Başka bir kanalla bu hadisin aynısı rivayet edilmiştir.

 

 

 

7184 (5)- Ebu Atiyye bildiriyor: "Malik b. el-Huveyris mescidimize bizi ziyarete gelirdi..." Sonrasında ravi söz konusu hadisi zikreder.

 

[Hasen]

 

 

 

7185 (6)- Ebu Atiyye bildiriyor: Malik b. el-Huveyris mescidimize bizi ziyarete gelirdi. Bir defasında namaz vakti kamet getirilince ona: "Öne geçip bize namazı kıldır" denildi. Malik: "Biriniz size namazı kıldırsın. Namazdan sonra da niye kıldırmadığımı size anlatırım" dedi. Namazdan sonra da: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişi bir topluluğa ziyarete gittiği zaman namazı onlara kendisi kıldırmasını içlerinden biri onlara namazı kıldırsın'' buyurdu" dedi.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ