MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 3- Cemaatten Uzak Durana Uyarılar

 

2. Abdullah b. Mes'ud (r.a.)

 

7064 (1) Abdullah b. Mes'ud'un bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Bir adamın namazı kıldırmasını, sonra bu namazı bizimle kılmaya gelmeyen kişileri evleriyle birlikte yakmayı içimden geçirdim''

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. Müslim (1529) ve İbn Huzeyme (1853) rivayet ettiler.

 

 

 

7065 (2)- Abdullah bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cuma namazına katılmayan bazıları için: "Bir adamın namazı kıldırmasını, sonra cuma namazını kılmaya gelmeyen kişileri evleriyle birlikte yakmayı arzu ettimr buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7066 (3)- Abdullah (b. Mes'ud) bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cuma namazına katılmayan bazıları için: "Bir adamın namazı kıldırmasını, sonra cuma namazını kılmaya gelmeyen kişileri evleriyle birlikte yakmayı arzu ettim!'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7067 (4)- İbn Mes'fıd'un bildirdiğine göre Resfılullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Bir adamın namazı kıldırmasını, sonra cuma namazını kılmaya gelmeyen kişilere bakıp evleriyle birlikte yakmayı içimden geçirdim.''

 

[-Sahihtir-]

 

7499 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

7068 (5)- Abdullah b. Mes'fıd'un bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cuma namazına katılmayan bazıları için: ''Bazı gençlere bağ bağ odun getirmelerini, sonra bir adama namazı kıldırmasını söyleyipı cuma namazına katılmayan kişileri evleriyle birlikte yakmayı arzu ettimr buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7069 (6)- Abdullah b. Mes'fıd'un bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) cuma namazına katılmayan bazıları için: ''Bir adama namazı kıldırmasını söyleyipı cuma namazına katılmayan kişileri evleriyle birlikte yakmayı arzu ettimr buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ