MÜSNED-İ HANBEL

TEHECCÜD VE VİTR

 

DEVAM: 1- Gece Namazına Teşvik ve Gecenin En Faziletli Vakti

 

17- Hz. Ali (r.a.)

 

6029 (1)-z Hz. Ali der ki: Ben ve Fatıma seher vakti uyurken Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gelip kapının yanında durdu ve: ''Namaz kılmayacak mısınız?'' dedi. Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Canlarımız Allah'ın elindedir. O bizi canlandırmak istedi mi canlandırır (uyandırır)" karşılığını verdim. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ayrılıp gitti ve giderken elini baldırına vurarak: "İnsan ise tartışması herşeyden çok olandır"[Kehf 54] buyruğunu okuduğunu duydum.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6030 (2)-Z Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gelip kendisinin ve Fatıma'nın kapısını çalarak: ''Namaz kılmayacak mısınız?'' dedi. (Hz. Ali der ki) Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Canlarımız Allah'ın elindedir. O bizi canlandırmak istedi mi canlandırır" karşılığını verdim. Ben bu sözleri Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e söyleyince o da ayrılıp gitti ve giderken elini baldırına vurarak: "İnsan ise tartışması herşeyden çok olandır"[Kehf 54] buyruğunu okuduğunu duydum.

 

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6031 (3)- Hz. Ali der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gece vakti gelip Beni ve Fatıma'yı namaza uyardı ve evine dönüp uzun süre namaz kıldı. Bizim sesimizi duymayınca da geri gelip uyandırdı. Biz kalkıp namaz kıldıktan sonra gözlerimi ovalayarak oturdum ve: "Vallahi! Sadece bize yazdığını kılabiliriz. Canlarımız Allah'ın elindedir. O bizi canlandırmak istedi mi canlandırır. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) elini baldırına vurup: ''Sadece bize yazdığı nı kılabiliriz, sadece bize yazdığını kılabiliriz. "İnsan ise tartışması herşeyden çok olandır"[Kehf 54] diyerek dönüp gitti.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6032 (4)- Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gece Kendisinin ve Fatıma'nın kapısını çalıp: "Namaz kılmayacak mısınız?" dedi. (Hz. Ali der ki) Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Canlarımız Allah'ın elindedir. O bizi canlandırmak istedi mi canlandırır" karşılığını verdim. Ben bu sözleri Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e söyleyince o da ayrılıp gitti ve giderken elini baldırına vurarak: "İnsan ise tartışması herşeyden çok olandır"[Kehf 54] buyruğunu okuduğunu duydum.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6033 (5)- Hz. Ali'den aynı hadis, başka bir kanalla nakledilmiştir.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ