MÜSNED-İ HANBEL

NAFİLE NAMAZ

 

DEVAM: 9- Sabah Namazının Sünnetinin Fazileti ve Bunlarda Kıraati Kısa Tutmak

 

7 - Ali b. Ebi Talib (r.a.)

 

5966 (1) Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazının iki rekat sünnetini kamet getirilirken kılardı.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric. Bezzar (856) ve Abdurrezzak (4772) rivayet ettiler.

 

 

 

5967 (2)- Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah ezanı okunurken vitir namazını, kamet getirilirken ise sabah namazının iki rekat sünnetini kılardı.

 

[Zayıf]

 

 

 

5968 (3)- Hz. Ali der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah ezanı okunurken vitir namazını, kamet getirilirken ise sabah namazının iki rekat sünnetini kılardı."

 

[Çok zayıf]

 

 

 

5969 (4)- Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah ezanı okunurken vitir namazını, kamet getirilirken ise sabah namazının iki rekat sünnetini kılardı.

 

[Zayıf]

 

 

 

8- İbn Ömer (r.a.)

 

5970 (1) Salim'in, babasından (İbn Ömer'den) bildirdiğine gore Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah aydınlığı çıkınca iki rekat kılardı.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. İbn Mace (1143) rivayet etti.

 

 

 

5971 (2)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazının farzından önce, kulağı kamette olduğu halde, çabucak iki rekat namaz kılardı.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric:Tayalisı (191S) rivayet etti.

 

 

 

5972 (3)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazının farzından önce, kulağı kamette olduğu halde, çabucak iki rekat namaz kılardı.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ