MÜSNED-İ HANBEL

NAFİLE NAMAZ

 

DEVAM: 4- Öğle Namazının Sünnetinin Fazileti

 

3- Ebu Eyyub el-Ensari

 

5890 (1) Ebu Eyyub el-Ensari anlatıyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in zeval vakti devamlı dört rekat namaz kıldığını görünce: "Ey Allah'ın Resulü! Kıldığını gördüğüm bu dört rekat nedir?" diye sordum. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Zeval vakti gökyüzü kapıları açılır ve öğle namazı kılınıncaya kadar açık kalır. Bu saatte hayırlarımın yükselmesini isterim '' cevabını verdi. Ben: "Ey Allah'ın Resulü! Hepsinde de okuyor musun?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Evet" cevabını verdi. Ben: "Arada (ikinci rekatta) selam var mı?" diye sorunca ise: "Hayır'' cevabını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: İbn Mace 1/365 (1157) ve Humeydi 1/190 (385) rivayet ettiler.

 

 

 

5891 (2)- Ali b. es-Salt'ın bildirdiğine göre Ebu Eyyub el-Ensari öğle namazından önce dört rekat kılardı. Kendisine: "Bu namazı devamlı kılıyorsun" denilince, şöyle karşılık vedi: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in bunu kıldığını görüp sorduğumda: "Bu saatte gökyüzü kapıları açılır. Ben de bu saatte bir Salih amelin yükseltilmesinden hoşlanırım'' buyurdu

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5892 (3)- Ebu Eyyub el-Ensari der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öğle namazından önce dört rekat kılardı. Kendisine: "Bu dört rekatı devamlı kılıyorsun" denilince: ''Zeval vakti gökyüzü kapıları açılır ve öğle namazı kılınıncaya kadar açık kalır. Bu saatte bir hayrımın yükselmesinden hoşlanırım'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ