MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 73- İhtiyaç Anında "Sübhanallah" Demenin, EI Çırpmanın, işaret Etmenin ve Selam Almanın Caiz Oluşu

 

4- Ali b. Ebi Talib (r.a.)

 

5642 (1) Hz. Ali der ki: "Seher vakti Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına girdiğim bir saat vardı. Bu saatte gireceğim zaman Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaz kılıyorsa "5übhanallah" der ve girmem için izin verdiğini anlardım. Eğer o saatte namaz kılmıyorsa girmeme (sözlü olarak) izin verirdi."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Nesai (1/178), İbn Mace (2/208) ve Hakim (1/171) rivayet ettiler.

 

 

 

5643 (2)- Hz. Ali der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına girmek için izin isterdim. Bu sırada Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaz kılıyorsa ''Sübhanallah'' der, kılmıyorsa girmem için izin verirdi."

 

[Zayıf]

 

 

 

5644 (3)-Z Hz. Ali der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gider ve yanına girmek için izin isterdim. Bu sırada Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaz kılıyorsa ''Sübhanallah'' der, kılmıyorsa girmem için izin verirdi." [Zayıf]

 

 

 

5645 (4)- Ebu Umame'nin bildirdiğine göre, Hz. Ali, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına giderdi. Hz. Ali der ki: "Eğer gittiğimde Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namaz kılıyorsa ''Sübhanallah'' der, kılmıyorsa girmem için izin verirdi."

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ