MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 71- Tamamen Bir Giysiye Sarınarak, Yere Kadar Uzatarak Namaz Kılmak ve Desenli Giysiyle Namaz Kılmak

 

3- Hz. Aişe (r.anha)

 

5601 (1) Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) üzerinde desen bulunan hamisa bir giysiyle namaz kıldıktan sonra: ''Bu giysiyi Ebu Cehm'e götürün ve bana yünden yapılmış (sade) giysimi getirin. Demin bu giysi beni namazda meşgul etti'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Abdurrezzak (1389) rivayet etti.

 

 

 

5602 (2)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in üzerinde desen bulunan hamisa bir giysisi vardı. Bu giysiyi Ebu Cehm' e verip onun yünden yapılmış (sade) giysisini alınca: "Ey Allah'ın Resulü! Bu giysi (Hamisa) sade olan giysiden daha güzeldir" dediler. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Namazdayken bunun çizgilerine bakıyordum'' karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Divud (915) ve İbn Huzeyme (929) rivayet ettiler.

 

 

 

5603 (3)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) üzerinde desen bulunan hamısa bir giysiyle namaz kıldıktan sonra: "Bu giysinin desenleri beni meşgul etti. Onu Ebu Cehm'e götürün ve bana yünden yapılmış (sade) giysimi getirin'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

2468 (l)'de geçmişti.

 

 

 

5604 (4)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Ebu Cehm b. Huzeyfe, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Şam işi desenli bir giysi hediye etti. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onunla namaz kıldı ve namazı bitirince: ''Bu giysiyi Eba Cehm'e iade et. Namazda desenine baktım ve neredeyse beni fitneye düşürecekti (namazımı bozacaktı)'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer Tahric: Bu kanalla Malik (1/97) ve İbn Hibban (2338) rivayet ettiler.

 

 

 

5605 (5)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) üzerinde desen bulunan hamısa bir giysi vardı ve bu giysinin deseni namazda dikkatini çekiyordu. Bu sebeple onu Ebu Cehm'e verip, onun sade olan bir giysisini aldı.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ