MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

71- Tamamen Bir Giysiye Sarınarak, Yere Kadar Uzatarak Namaz Kılmak ve Desenli Giysiyle Namaz Kılmak

 

1- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Ashabından Biri

 

5598 (1) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından bir kişinin bildirdiğine göre bir adam, uzun olan izarını yere kadar uzatmış, namaz kılıyordu. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama:

''Git ve abdest al'' buyurdu. Adam gidip abdst aldıktan sonra tekrar gelince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona bir daha: ''Git ve abdest al'' buyurdu. Adam tekrar gidip abdest alarak gelince: "Ey Allah'ın Resulü! Neden ona abdest almasını emrettin, ama sebebini söylemedin?" diye soruldu. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu kişi izarını yere kadar uzatmış bir şekilde namaz kılıyordu. Allah, izarını uzatan kul'un namazını kabul etmez'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

5599 (2)- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından bir kişinin bildirdiğine göre bir adam, uzun olan izarını yere kadar uzatmıştı. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama: ''Git ve abdest al'' buyurdu. Adam gidip abdest aldıktan sonra tekrar gelince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona bir daha: ''Git ve abdest al'' buyurdu. Adam tekrar gidip abdest alarak gelince: "Ey Allah'ın Resulü! Neden ona abdest almasını emrettin, ama sebebini söylemedin?" diye soruldu. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu kişi izarını yere uzatmış bir şekilde namaz kılıyordu. Allah, izarını uzatan kulun namazını kabul etmez'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ