MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 61- Namazdan Sonra Edilecek Dualar ve istiğfar

 

3. Ümmü Seleme (r.anha)

 

5452 (1) Ümmü Seleme bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazından sonra: ''Allahım! Ben, Senden yararlı ilim, kabul edilen amel ve helal rızık dilerim'' diye dua ederdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: İbn Mace 1/298 (925), Humeydi 1/143 (299), Abd b. Humeyd (1535) ve Nesai, Amelü'l-yevm (102) rivayet ettiler.

 

 

 

5453 (2)- Ümmü Seleme der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazını kılıp selam verdiği zaman: ''Allahım! Ben, Senden yararlı ilim, helal rızık ve kabul edilen amel dilerim'' diye dua ederdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5454 (3)- Ümmü Seleme bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazından sonra: ''Allahım! Ben, Senden yararlı ilim, kabul edilen amel ve helal rızık dilerim'' diye dua ederdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5455 (4)- Ümmü Seleme'nin azatlısı Musa b. Ebi Aişe bildiriyor: Ümmü Seleme: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazını kılıp selam verdiği zaman ... " dedi ve bir önceki hadisin aynısını zikretti.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5456 (5)- Ümmü Seleme bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sabah namazını kılıp selam verdiği zaman: ''Allahım! Ben, Senden yararlı ilim, helal rızık ve kabul edilen amel dilerim'' diye dua ederdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ