MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 53- Namazda Edilmesi Belirlenen Dualar

 

6. Muaz b. Cebel (r.a.)

 

5372 (1) Muaz der ki: (Bir gün) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) benimle karşılaştı ve: "Ey Muaz! Ben seni (Allah için) seviyorum" dedi. Bunun üzerine ben de: "Ey Allah'ın Resulü! Vallahi ben de sizi sevmekteyim" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şu karşılığı verdi: "Ey Muaz! Sana her namazın peşinden şu kelimeleri söylemeni tavsiye ederim: Allahım! Bana, seni anmak, sana şükretmek ve güzelce ibadet etmek hususlarında yardımcı ol!"

 

[-Sahihtir-]

 

26868' de tekrar edecektir.

 

 

5373 (2)- Sunabihi, Muaz b. Cebel'den bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Muaz'ın elinden tutup: "Ey Muaz! Ben seni (Allah için) seviyorum" deyince, Muaz: "Anam babam sana fada olsun Ey Allah'ın Resulü! Ben de seni seviyorum" dedi. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şu karşılığı verdi: "Sana tavsiyede bulunuyorum ey Muaz! Her namazın ardından: "Allahım! Bana, seni anmakı sana şükretmek ve güzelce ibadet etmek hususlarında yardımcı Ol! '' diye dua etmeyi hir bırakma. '' Ravi der ki: Muaz bu hususta Sunabihi'ye, Sunabihi, Ebu Albdirrahman'a, Ebu Abdirrahman da Ukbe b. Müslim'e aynı vasiyette bulunmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, salat 2/180 (1522) ve Hakim (1/273, "salih") rivayet ettiler.

 

 

 

7. Bera b. Azib

 

5374 (1) Bera der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte namaz kıldığımız zaman sağ tarafında bulunmaktan hoşlanırdık. (Bir gün) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Rabbim kullarını dirilteceğin veya bir araya toplayacağın gün beni azabından koru '' diye dua ettiğini işittim.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim, Musafirin 1/492 (709), İbn Mace (1006) ve Nesai (2/94) rivayet ettiler.

 

 

 

5375 (2)- Bera b. Azib der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in arkasında namaz kıldığımız zaman sağ tarafında bulunmayı severdik. (Bir gün) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Rabbim kullarını dirilteceğin veya bir araya toplayacağın gün beni azabından koru'' diye dua ettiğini işittim.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ