MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

53- Namazda Edilmesi Belirlenen Dualar

 

1. Ebu Bekr es-Sıddik (r.a.)

 

5362 (1) Abdullah b. Amr bildiriyor: Ebu Bekr es-Sıddik, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Bana namazımda kendisiyle dua edeceğim bir dua öğret" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şu karşılığı verdi: ''Sen şöyle de: Allahım! Ben kendi nefsime çok zulüm ettim. Günahları ancak sen bağışlarsın. Senin katından bana bir mağfiret buyur, bana merhamet et, çünkü Sen çok mağfiret ve çok merhamet edensin. '' Ravi der ki:

Yunus rivayetinde ".. (çok)" lafzı yerine: ".... (büyük)" lafzını kullanmıştır.

 

 

 

5363 (2)- Hasan el-Eşyeb'in bildirdiğine göre İbn Lehi'a rivayetinde "... (çok)" lafzı yerine: "(büyük)" lafzını kullanmıştır.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5364 (3)- Abdullah b. Amr b. el-As bildiriyor: Ebu Bekr es-Sıddik, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Bana namazımda kendisiyle dua edeceğim bir dua öğret" deyince, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şu karşılığı verdi: ''Sen şöyle de: Allahım! Ben kendi nefsime çok zulüm ettim. Günahları ancak sen bağışlarsın. Senin katından bana bir mağfiret buyur, bana merhamet et; çünkü Sen çok mağfiret ve çok merhamet edensin. ''

 

 

SONRAKİ