MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

40- Rüku ile Secdenin Tam Olarak Yapılmasının Emredilmesi; Ta'dil-i Erkan

 

1. Enes B. Malik (r.a.)

 

5165 (1) Enes der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi siz Rüku ve secde ettiğiniz zaman ben sizi arkamdan da görürüm'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari (Fethu'l-bari 2/225 (742) ve Müslim, salat 1/320 (425) rivayet ettiler.

 

 

 

5166 (2)- Enes bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi siz Rüku ve secde ettiğiniz zaman ben sizi arkamdan da görürüm'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5167 (3)- Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi sizin nasıl rüku ve secde ettiğinizi ben arkamdan da görürüm'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5168 (4)- Enes'in bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi sizin nasıl Rüku ve secde ettiğinizi ben arkamdan da görürüm'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5169 (5)- Enes'in bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi siz Rüku ve secde ettiğiniz zaman ben sizi arkamdan da görürüm'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5170 (6)- Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi sizin nasıl Rüku ve secde ettiğinizi ben arkamdan da görürüm'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5171 (7)- Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüku ve secdeleri tam yapınız. Vallahi, siz Rüku ve secde ettiğiniz zaman ben sizi arkamdan da görürüm'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Müsned'i tertip eden der ki: Bu hadis "Namaza Giriş" başlığı altında geçmişti.

 

 

SONRAKİ