MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

21- Öğle ve ikindi Namazlarında Kıraat

 

1. Habbab (r.a.)

 

4752 (1) Ebu'l-Ahvas'ın bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ashabından bir kişi: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in öğle namazında okuduğu, sakalının oynamasından belli olurdu" dedi.

 

[-Sahihtir-]

 

Heysemi (2683) der ki: "Bunu Ahmed b. Hanbel rivayet etmiş olup ravileri güvenilir ravilerdir."

 

 

 

4753 (2)- Ebu Ma'mer der ki: Habbab'a: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in öğle ve ikindi namazlarında okuduğunu nereden anlardınız?" dediğimizde: "Sakalının oynamasından (anlardık)" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari (746, 760, 777), Ebu Davud (801), İbn Mace (826) ve İbn Huzeyme (505, 506) rivayet ettiler.

 

 

 

4754 (3)- Ebu Ma'mer bildiriyor: Habbab'a: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öğle ve ikindi namazlarında okur muydu?" denilince: "Evet (okurdu) dedi. Ona: "Okuduğunu nereden bilirdiniz?" denildiğinde: "Sakalının oynamasından bilirdik" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4755 (4)- Ebu Ma'mer bildiriyor: Habbab'a: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öğle ve ikindi namazlarında okur muydu?" dediğimizde: "Evet (okurdu) dedi. Ona: "Bunu nereden bilirdiniz?" dediğimizde: "Sakalının oynamasından bilirdik" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4756 (5)- Ebu Ma'mer bildiriyor: Habbab'a: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) öğle ve ikindi namazlarında okur muydu?" dediğimizde: "Evet (okurdu) dedi. Ona: "Bunu nereden bilirdiniz?" dediğimizde: "Sakalının oynamasından bilirdik" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ