MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

2- Namazı Düzgün Kılmayanın Durumu

 

1. Ebu Hureyre (r.a.)

 

4419 Ebu Hureyre anlatıyor: Adamın biri Mescid'e gelip namaz kıldı. Sonra Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına geldi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) adama: IlGidip namazını baştan kıl, zira namaz kılmadın'' buyurdu. Adam gitti ve namazını aynı şekilde kıldı. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu şekilde onu üç defa geri gönderdi. Sonunda adam: "Seni hakla gönderene yemin olsun ki daha iyisini kılamam. Nasıl kılacağımı bana öğret" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

''Namaza durduğun zaman tekbir getir ve Kurltinldan okuyabildiğini oku. Sonra rükCtya git ve bunu iyice yaptığına kanaat getirene kadar rükCtda kal. Sonra rükCtdan kalk ve iyice durduğuna kanaat getirene kadar ayakta dur. Sonra secdeye git ve bunu iyice yaptığına kanaat getirene kadar secdede kaL. Sonra kalkıp otur ve bunu iyice yaptığına kanaat getirene kadar öyle kaL. Kıfacağın diğer rekatlarda da aynısını yap.''

 

[-Sahihtir-]

 

Müsned'i tertip eden der ki: Buna benzer bir hadis Rifa'a b. Rati' ezZurakı kanalıyla "Farz Namazlarda Kıbleye Yönelmenin Farz Olması" başlığı altında zikredildi.

 

Diğer tahric: Buhari, ezan (1/192, 193), Müslim, salat 41298 (397), Tirmizi 2/104 (1060) ve Abdurrezzak 2/370 (373) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ