MÜSNED-İ HANBEL

KIBLE

 

DEVAM: 11- Namaz Kılanın Sütresi ile Arasından Köpek, Merkep, Kadın ve Kafir'in Geçmesi

 

4. Ebu Zer (r.a.)

 

4341 (1) Ebu Zer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin önünde (sütre olarak) semerin arka tahtası gibi bir tahta yoksa önünden geçen kadını merkep ve siyah köpek namazını bozan> buyurdu." Abdullah b. es-Samit der ki: Ebu Zer'e: "Siyah köpeğin kırmızıdan ne farkı var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Yeğenim! Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandm buyurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim 1/365 (51l), Ebu Davud (702) ve Tirmizi (338) rivayet ettiler.

 

 

 

4342 (2)- Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

"Biriniz namaz kılacağı zaman sÜtre olarak önÜne semerin arka tahtası gibi bir şey koyması yeterli olur. şayet önÜnde semerin arka tahtası gibi bir şey yoksa önÜnden geçen merkepı kadın ve siyah köpek namazını bozar. '' Abdullah b. esSamit der ki: "Ebu Zer'e: "Ey Ebu Zer! Siyah köpeğin kırmızı veya sarı köpekten ne farkı var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Yeğenim! Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandm buyurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4343 (3)- Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Namaz kılan kişinin önünde (sütre olarak) semerin arka tahtası gibi bir şey yoksa önÜnden geçen kadını merkep ve siyah köpek namazını bozar. '' Abdullah b. es-Samit der ki: Ebu Zer'e: "Siyah köpeğin kırmızıdan ne farkı var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Yeğenim! Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandır'' buyurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4344 (4)- Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

''Biriniz namaz kılacağı zaman sütre olarak önüne semerin arka tahtası gibi bir şey koyması yeterli olur. şayet önünde semerin arka tahtası gibi bir şey yoksa önünden geçen merkepı kadın ve siyah köpek namazını bozar. '' Abdullah b. es-Samit der ki: Ebu Zer'e: "Ey Ebu Zer! Siyah köpeğin kırmızı veya sarı köpekten ne farkı var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Yeğenim! Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandır'' buyurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4345 (5)- Ebu Zer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Namaz kılan kişinin önünde (sütre olarak) semerin arka tahtası gibi bir şey yoksa önünden geçen kadını merkep ve siyah köpek namazını bozar. '' Abdullah b. es-Samit der ki: Ebu Zer'e: "Siyah köpeğin kırmızıdan ne farkı var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Yeğenim! Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandır'' buyurdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4346 (6)- Abdullah b. es-Samit bildiriyor: Ebu Zer (Resulullah (s.a.v.)'den naklen): ''Kişinin namazını siyah köpek ve hayız olan kadın bozar'' dedi. Ona: "Siyah köpeğin ne özelliği var ki?" diye sorduğumda, Ebu Zer şu karşılığı verdi: "Ben de Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e aynısını sorduğumda: ''Siyah köpek şeytandm buyurdu."

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Abdurrezzak 2/26 (2348) rivayet etti.

 

 

 

4347 (7)- Ebu Zer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e siyah köpeği sorduğumda: ''0 bir şeytandır.'' buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Müsned'i tertip eden der ki: "Bu hadis farklı kanallarıyla köpeklerin öldürülmesi konusu işlenirken zikredilecektir."

 

 

SONRAKİ