MÜSNED-İ HANBEL

MESCİDLER

 

DEVAM: 3- Mescidlerde Oturma'nın ve Mescidlere Gelmenin Fazileti; Evleri Mescidlere Yakın ve Uzak Olanların Faziletleri

 

8. Habis b. Sa' d et-Tai

 

3638 (1) Abdullah b. Gabir el-Elhani anlatıyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yetişmiş kişilerden biri olan Habis b. Sa'd et-Tai seher vakti Mescid'e girince en ön tarafta bazılarının namaz kıldıklarını gördü. "Kabe'nin Rabbine andolsun ki bunlar riyakardır! Bunları korkutup oradan uzaklaştırın! Onları uzaklaştıran Yüce Allah'a ve Resulüne itaat etmiş olur" deyince cemaatten bazıları gelip onları oradan çıkardılar. Sonra Habis: "Melekler Mescid'in en ön tarafında namaz kılarlar" dedi.

 

 

 

3639 (2)- Abdullah b. Gabir el-Elhani der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yetişmiş kişilerden biri olan Habis b. Sa'd et-Tai seher vakti Mescid'e girince en ön tarafta bazılarının namaz kıldıklarını gördü. "Kabe'nin Rabbine yemin olsun ki bunlar riyakardır! Bunları korkutup oradan uzaklaştınn! Onları uzaklaştıran Yüce Allah'a ve Resulüne itaat etmiş olur" deyince cemaatten bazıları gelip onları oradan çıkardılar. Sonra Habis: "Melekler Mescid'in en ön tarafında namaz kıladar" dedi.

 

Müsned'i tertip eden der ki: Mescidlere yürümenin fazileti konusunda olan hadisler, daha önce "Namazı bekleme ve mescidlere yürümenin fazileti" konusu işlenirken zikredildiği için tekrar buraya almadık.

 

 

SONRAKİ