MÜSNED-İ HANBEL

TEVHİD

 

DEVAM: 6- Tevhid ehlinin ulaşacağı Mükafatlar; Müşriklerin Maruz Kalacağı Cezalar

 

128 (1) Abdullah (bin Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir söz söyledi ben de bir söz söylüyorum. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Allah'a şirk koşmadan ölen kişi cennete girer'' buyurdu.

 

Ben de: "Allah'a şirk koşmuş bir şekilde ölen kişi cehenneme girer" diyorum. [Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Ya'la (5198)

 

 

 

129 (2) Abdullah (bin Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in: ''Allah, kendisine ortaklar koşan kişiyi cehenneme koyar'' buyurduğunu işittim. Başka bir söz de var ki bunu Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'den işitmedim; ama ben diyorum:

 

"Allah, kendisine ortak koşmadan ölen kişiyi cennete koyar. Kılınan farz namazlar da haksız yere birini öldürmedikten sonra iki namaz arası işlenen günahlara kefaret olur.’’ [Sahih]

 

2709 (2)' de tekrar edecektir.

 

 

 

130 (3) Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Allah'a şirk koşmuş bir şekilde ölen kişi cehenneme girer'' buyurdu.

 

Ben de: "Allah'a şirk koşmadan ölen kişi cennete girer" diyorum. [Sahih]

 

 

 

131 (4) Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir söz söyledi, ben de bir söz söylüyorum. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in: ''Allah'a şirk koşmadan ölen kişi cennete girer'' buyurduğunu işittim.

 

Ben de: "Allah'a şirk koşmuş bir şekilde ölen kişi cehenneme girer" diyorum. [Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Huzeyme, Tevhid'de (s. 360) rivayet etti.

 

 

 

132 (5) Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir söz söyledi, ben de bir söz söylüyorum. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''AlIah'a şirk koşmuş bir şekilde ölen kişi cehenneme girer'' buyurdu.

 

Ben de: "Allah'a şirk koşmadan ölen kişi cennete girer" diyorum. [Sahih]

 

 

 

133 (6) Başka bir kanalla Abdullah, Resulullah (s.a.v.)'den bir öncekinin aynısını 'Allah, kendine ortaklar koşan'' lafzıyla rivayet etmiştir. [Sahih]

 

 

 

134 (7) Abdullah (b. Mes'ud) der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir söz söyledi, ben de bir söz söylüyorum. Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Allah, kendisine ortaklar koşarak ölen kişiyi cehenneme sokar" buyurdu.

 

Ben de: "Allah, kendisine ortaklar koşmadan ölen kişiyi cennete sokar" diyorum. [Sahih]

 

 

 

135 (8) Abdullah der ki: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir söz söyledi, ben de bir söz söylüyorum. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Allah, kendisine ortaklar koşarak ölen kişiyi cehenneme sokar" buyurdu.

 

Ben de: "Allah, kendisine ortaklar koşmadan ölen kişiyi cennete sokar" diyorum. [Sahih]

 

 

 

136 (9) İbn Mes'ud der ki: İki şey var ki bunlardan birisini Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'den işittim, diğerini ise ben söylüyorum. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ‘'Allah'a şirk koşmuş bir şekilde ölen kişi cehenneme girer'' buyurdu.

 

Ben de: "Allah'a şirk koşmadan ve O'na ortaklar edinmeden ölen kişi cennete girer" diyorum. [Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Hibban (251)

 

 

SONRAKİ