MÜSNED-İ HANBEL

TEVHİD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 2- Allah'ın Haklarını Gözetmenin, O'nu Birlemenin, Sadece O'na Kulluk Etmenin, O'na Şirk Koşmaktan Uzak Durmanın Vucubiyeti; Allah'ın Tevhidçi ve ihlaslı Kullara Olan ihsanı

 

4- Ebu Hureyre

 

24 Ebu Hureyre bildiriyor: Bedevinin biri Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)'e geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Bana yapmam halinde cennete girebileceğim bir amel söyle" dedi. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): ''Allah'a kulluk eder, O'na hiçbir şeyi ortak koşmazsın. Farz namazıarı kılar, sana farz kılınan zekatı verir ve Ramazan orucunu tutarsın'' buyurdu. Bunun üzerine bedevi: "Muhammed'in canı elinde olana yemin olsun ki bunlardan ne fazlasını, ne de eksiğini yaparım!" dedi. Bedevi gidince Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) arkasından: ''Cennet ahalisinden bir adamı görmek isteyen kişi, bu bedeviye baksın'' buyurdu.

 

Müsned'i tertip eden der ki: Aynısı Cerir kanalıyla "Müslümanlara Nasihatler" bölümünde; Ebu Eyyub kanalıyla da "Akrabalık Bağlarını Gözetme" bölümünde gelecektir.

 

Söz konusu bedevinin adının İbnu'l-Muntefik olduğu söylenir.

 

Bu hadis'in 207 (1) de tekrarı var.

 

 

5- Eshab’dan bir adam

 

25 Hişam b. Urve, babasından bildirir: Hadice binti Huveylid'in bir komşusunun bana bildirdiğine göre kendisi Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in, eşi Hatice'ye: ''Ey Hatice! Vallahi asla Lat'a tapmam! Vallahi asla Uzza'ya tapmam!'' buyurduğunu, Hz. Hatice'nin de ona: "Boşver Uzza'yı" şeklinde karşılık verdiğini işitmiştir. Uzza, müşriklerin uyumadan önce taptıkları bir puttu.

 

Müsned'i tertip eden der ki: Aynısı başka bir kanalla "Allah'ın Peygamberimizi (sallallahu aleyhi ve sellem) Gözetmesi ve Putlara Tapmaktan Onu Koruması" başlığı altında gelecektir. [Ravileri güvenilirdir]

 

25904 (1)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ SAYFA