MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ

 

DEVAM: 9- Sabah ve Yatsı Namazları

 

4. Enes (r.a.)

 

2878 (1) Enes'in Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ashabından olan amcalarından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Münafık kişi, yatsı ve sabah namazlarında hazır bulunmaz'' buyurmuştur. Ravi der ki: Ebti Bişr: "Münafık kişi bu iki vakte sürekli olarak devam etmez" dedi. [-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Heysemi (2146) der ki: Hadisi Ahmed b. Hanbel rivayet etmiş olup senedinde ismi geçen Ebu Umeyr b. Enes'ten, Ebu Bişr Cafer b. Ebi Vahşiyye'den başkasının rivayette bulunduğunu görmedim. Kalan ravileri ise güvenilir olarak değerlendirilmişlerdir.

 

 

 

2879 (2) Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Eğer (özürsüz olarak) yatsı ve sabah namazlarına gelmeyen kişiler onlarda olan (sevab) ı bilselerdi emekleyerek de olsa onlara gelirlerdtl buyurmuştur.

 

Heysemi (2145) der ki: "Ravileri güvenilir kimselerdir."

 

 

 

2880 (3) Enes'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Eğer yatsı ve sabah namazlarına gelmeyen kişiler onlarda olan (sevab) ı bilselerdi emekleyerek de olsa onlara gelirlerdillbuyurmuştur.

 

 

 

5. Hz. Aişe (radiyallahu anha)

 

2881 (1) Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar yatsı ve sabah namazlarında olan (sevab)ı bilselerdi emekleyerek de olsa onlara gelirlerdi" buyurmuştur. [-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ