MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ

 

DEVAM: 5- Namazı Beklemenin ve Mescide Gitmenin Fazileti

 

8. Ukbe b. Amir (r.a.)

 

2783 (1) Ukbe b. Amir der ki: ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Evinden çıkıp da mescide giden kişiye her adımında on sevap yazılır. Mescidde oturup ta namaz vaktini bekleyen kişi ise devamlı ibadet eden kimse gibidir. Eve dönene kadar da namaz kılanlardan yazılır. ''

 

Müsned'i tertip eden der ki: Bu hadise ve başka tariklerine "Abdestin Fazileti" başlığı altında yer vermiştik.

 

1515 (4)'te geçti.

 

 

 

9. Ebu Umame (r.a.)

 

2784 (1) Ebu Umame der ki: "Aralarında gereksiz söz olmaksızın bir namazdan diğer namaz (vaktine) kadar beklemenin karşılığı yüce makamlarda (illiyyunda) yazılmış (amel) olur.

Abdullah der ki: Babama: "Muhammed b. Yezid bunu nereden işitti?

Osman b. Ebi'l-Atik'ten mi?" dediğimde: "O, aslen şam'lıdır" karşılığını verdi. [Hasen]

 

Diğer tahric: Taberani, M. el-Kebir 8/267 (7887) rivayet etti.

 

 

 

2785 (1) Ebu Umame bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Kim temiz (abdestii) olarak farz namaz kılmak için (mescide) yürürse ona ihramlı olarak hac yapana verilen ecir gibi sevap vardır. Kim kuşluk namazını kılmak için (mescide) yürürse ona umre yapana verilen ecir gibi sevap vardır. Aralarında gereksiz boş söz olmaksızın bir namazdan diğer namaz (vaktine) kadar beklemenin karşılığı ise yüce makamlarda (illiyyunda) yazılmış (amel) olur. '' Ravi der ki: Ebu Umame: "Sabah ve akşam vakti şu mescide gitmek, Allah yolunda cihad etmekten sayılır" dedi.

 

 

SONRAKİ