musannef

Abdurrezzak

Bayram Namazları

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

Köylerde Bayram namazları

 

5717- Zühri der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Garlbe, Fedek, Yenbu' ve Medine'ye üç günlük mesafedeki köylere bir haberci gönderek Cuma namazı ve iki bayram namazını kılmalarını bildirdi. ''

 

Tahric: İsnadı İbn Ebi Yahya nedeniyle zayıftır.

 

 

 

5718- Hakem b. Uteybe der ki: Ebu iyad ve Mücahid, Haccac(-ı Zalim) zamanında (şehir dışında) saklanıyorlardı. Ramazan bayramı gününde Ebu iyad'dan namaz kıldırması istenince onlara dua etti ve imam olup iki rekat kıldırdı.''

 

Ravi der ki: "Şu'be'nin Katade'den, onun da İbn Abbas'ın azatlısı ikrime'den bildirdiğine göre İbn Abbas da aynı şeyi söylerdi."

 

Tahric: Başka bir lafızla İbn Ebi Şeybe (s. 367), "Vekı' - Hakem" kanalıyla rivayet etti.

 

 

 

5719- Hz. Ali der ki: "Şehir hükmünde olmayan bir bölgede ne Cuma namazı kılınır, ne de Teşrik tekbirleri getirilir.'' Ma'mer: "Ramazan ve Kurban bayramı günlerindeki Teşrik tekbirleri ile mezarlığın yanındaki namazgaha gidip bayram namazlarını kılmak kastedilmektedir" dedi.

 

Tahric: İbn Ebi Şeybe (s. 331), "Abbad b. el-Avvam-Ebu İshak" kanalıyla rivayet etti.

 

 

 

5720- Zühri der ki: "Seferi kişiye Kurban bayramı namazı ile Ramazan bayramı namazı vacip değildir. Ancak şehir hükmünde olan bir bölge veya köyde bulunursa onlarla birlikte namaz kılabilir."

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

Kadınların Bayram Namazlarına Katılması