musannef

Abdurrezzak

Cuma Namazı

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

Cuma Gününün Günahlara Kefaret Olması

 

5588- Ma'mer, işittiği bir kişiden bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

"Bir Cuma diğer Cumaya kadar olan günahlar için kefarettir. Beş vakit namaz da büyük günahlar hariç kişinin namaz ile namaz arasındaki günahlan için kefarettir" buyurdu. Bir kişi: "Ey Allah'ın Resulü! Cuma namazı bir cumadan diğer cumaya kadar kişinin günahları için kefaret midir?" diye sorduğumda, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Evet, hem de üç gün fazlasıyla" karşılığını verdi.

 

Tahric: Ebü Hureyre hadisinden şahitleri vardır: Müslim (1/209: 233, 2/588: 857)

 

 

 

5589- Ebu Zer der ki: "Kim Cuma günü güzel bir şekilde gusleder ve güzel giysilerinden giyip Allah'ın kendisine vermiş olduğu ailesinin kokusundan veya yağından sürüp de Cuma namazına giderek (ön saflara geçmek için) iki kişinin arasını ayırmazsa iki Cuma arasındaki günahları ve üç gün daha fazlası bağışlanır. ''

 

Tahric: Buhari, "İbn Ebi Zi'b-Seleme" kanalıyla rivayet etti. bak: Fethu'I-Bari (2/253).

 

 

 

5590- Ebü Hureyre'nin bildirdiğine göre Resülullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Kim Cuma günü dişlerini misvakladıktan sonra cünüplük guslü gibi gusleder, sonra ko ku sürünür ve sonra giysilerini giyerek mescide gidip iki kişinin arasını ayırmazsa ve imam namazı kıldırana kadar konuşmazsa iki Cuma arasındaki günahları bağışlanır. "

 

Tahric: Buhari (2/208-209), Selman-ı Farisi' den şahit olarak rivayet etti.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

Kişinin Müslüman Kardeşini Kaldırarak Yerine Oturması